Over ons

Hendrik de GrootRetailOne.nl is het initiatief van Hendrik de Groot. Hendrik (36 jaar oud) heeft in zijn leven reeds veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, en zowel bij allerlei grote multinationals als ook bij verschillende startups gewerkt. De passie voor online retail is bij Hendrik begonnen in zijn jeugd. Hendrik komt uit een echte ondernemersfamilie, met zijn vader die begin jaren ’90 een kleine retail winkel in elektronica begon. Die kleine winkel is inmiddels gegroeid tot een grote landelijke retailketen met meerdere vestigingen verspreid door heel Nederland. Ook zijn twee broers, Martijn (34) en Pieter (39) zijn voor zichzelf begonnen, maar dan in de online retail. Beiden hebben een goedlopende webwinkel die een specifieke niche markt bedienen. Voor nieuws, tips en adviezen rondom (r)etail kan Hendrik dus altijd bij zijn dichte familie terecht.

Hendrik heeft door de jaren heen allerlei informatie over online retail verzameld uit uiteenlopende bronnen. Naast het verslinden van allerlei boeken, bladen en magazines over het onderwerp, is hij actief op verschillende e-commerce forums en spijkert hij zijn kennis regelmatig bij door het bezoeken van relevante events en seminars. Ook informatieplatforms zoals www.overondernemen.nl, www.marketingfacts.nl, www.emerce.nl en www.sprout.nl zijn altijd erg waardevol voor Hendrik geweest en hebben bijgedragen aan de informatie en de vele blogs die je kunt vinden op RetailOne.nl.

RetailOne.nl is bedoeld als informatieplatform. Naast advies over het opzetten van je eigen webshop, kun je bij ons ook terecht voor tips over leuke online retailers en vind je op dit platform allerlei uiteenlopende blogartikelen over online retail. Het blog en de website in het algemeen worden regelmatig bijgehouden door Hendrik en zijn team van medewerkers, dus houd ons vooral in de gaten!