Home Blog Met een smoking zie je er tiptop uit op een feestje

Met een smoking zie je er tiptop uit op een feestje

0
Met een smoking zie je er tiptop uit op een feestje

Toegegeven, je zult niet heel vaak een smoking nodig hebben. Maar soms kom je er niet onderuit. Je hebt een speciale gelegenheid waarbij een zo’n pak eigenlijk vereist is. Je kunt dan kiezen voor een hartstikke dure smoking, die je daarna in je kast hangt. Of voor een smoking die niet al te duur is en die je na het feestje zonder problemen in de kast hangt. Misschien voor een volgende keer, misschien niet. Wanneer je niet al te veel betaalt voor je pak heb je er ook geen hartzeer van.

Wat is het verschil tussen een smoking en een pak?

Een smoking heeft revers van zijde en een broek (pantalon!) met een zijden band aan de zijkant van de broek. Je draagt een smoking alleen voor speciale gelegenheden. En dan nog vooral speciale feestelijke gelegenheden. Een pak bestaat uit jasje, broek en dasje. Deze combinatie kun je eigenlijk bij alle gelegenheden dragen. Ook gelegenheden die niet zo officieel zijn. Een pak trek je bijvoorbeeld ook aan naar je werk als je representatief voor de dag moet komen.
Smoking

Hoe onderhoud ik mijn smoking

Als je eenmaal een smoking hebt aangeschaft, dan wil je natuurlijk dat je deze zo lang en zo vaak mogelijk kunt dragen. Dit kostuum zal niet snel uit de mode raken, het is dus zaak er zo goed mogelijk voor te zorgen. Je brengt ‘m dus na iedere keer dragen naar de stomerij. Zelf in de wasmachine gooien is écht een no go. Dat heeft te maken met de zijde die gebruikt wordt, die wordt erg lelijk in de wasmachine. Ook het strijken moet je echt aan professionals overlaten. Het zou toch zonde zijn als je daarmee je prachtige kostuum verpest!

Wat draag je bij een smoking?

Een smoking bestaat traditioneel gezien uit een jasje en een broek. Hieronder dien je natuurlijk een mooi overhemd te dragen, speciaal geschikt voor de gelegenheid. Niet te uitbundig, voor al sober is het devies. Je kunt qua schoenen wel lekker uitpakken. Kies voor glimmende lederen schoenen in een bijzondere kleur of met een bijzondere print. Dit doorbreekt de soberheid van het kostuum een beetje. Je zult je hierdoor ook zekerder voelen. Je kunt gewoon je horloge en je andere sieraden blijven dragen. Al worden piercings in veel gevallen afgeraden. Je moet je weten te kleden naar de gelegenheid waarvoor je bent uitgenodigd. Piercings en zichtbare tatoeages horen daar vaak niet bij.