Home Blog Stussy – rijke geschiedenis binnen streetwear

Stussy – rijke geschiedenis binnen streetwear

0
Stussy – rijke geschiedenis binnen streetwear

Ben je op zoek naar streetwear en maar kan je geen keuze maken tussen alle opties? Overweeg dan Stussy. Dit merk is bijna een klassieker te noemen binnen deze stijl. Dit label kent een zeer rijke geschiedenis op het streetwear gebied en wordt daarom regelmatig ook beschreven als een invloedrijk merk. Dus wil jij echt chille en relaxte kleding hebben? Neem dan een kijkje in de uitgebreide collectie van Stussy. Wie weet zit daar wel het kledingstuk tussen waar jij naar op zoek bent.

Stussy – surfer als oprichter

Stussy is in 1980 opgericht in Californië door Shawn Stussy. Deze man was toen een zeer bekende professionele surfer. Het zal je daarom ook niet verbazen dat Shawn zijn inspiratie haalde uit de surfscene van het westelijke deel van Amerika. Stussy startte in het begin dus met andere woorden als skatemerk. Het duurde echter niet lang voordat de wijde en comfortabele kleding ook gedragen werd als streetwear door de hiphopscene. Hierdoor groeide Stussy in een relatief korte periode uit tot een internationale speler.

De naam is afgeleid van de achternaam van de oprichter. Het iconische logo kwam tot stand toen Shawn Stussy zijn achternaam (en tevens bijnaam) gebruikte om surfboards mee te signeren. Kort daarna is Stussy de naam ook gaan gebruiken voor zijn kledinglijn. Hierdoor verschenen er ineens T-shirts met dezelfde bedrukking als hij op de surfboards gebruikte. Binnen de kortste keren was dat zo beeldbepalend geworden, dat vandaag de dag overal ter wereld het label herkend wordt aan dat aparte logo.

Amerikaans met brede inspiratie

Dit label heeft wortels in de surfwereld en de skatescene. Dat erfgoed wordt zelfs hedendaags nog in ere gehouden. Alle collecties van dit merk worden met een erg brede inspiratie ontworpen. Hierdoor kan je vrijwel alle kanten op gaan met de kleding van dit label. Geen combinatie is te gek. Elk seizoen weet dit merk het weer voor elkaar te krijgen om bijzonder comfortabele kledingstukken op de markt te brengen. Alle top items belichamen die zeer rijke geschiedenis in de vorm van kleurrijke prints, logo’s en fits.

Als jij graag streetwear draagt, dan is Stussy zeker een aanrader. Elk kledingstuk is van topkwaliteit en zal daardoor gegarandeerd lekker zitten. Neem bijvoorbeeld hun hoodie. Je kan je geen betere hoodie voorstellen. Dankzij de geweldige fit zal je deze dragen totdat hij geheel versleten is. Daarnaast kent het label ook nog steeds een aantal heerlijke klassiekers. Neem bijvoorbeeld de caps. Die raken nooit uit de mode. Dus wacht niet langer en neem ook een kijkje in hun diverse aanbod!