Napapijri
Blog

Napa-wie? NAPAPIJRI

Voor wie het nog niet wist, ik ben een behoorlijk koukleum. Temperaturen onder de 15 graden en ik gaan niet goed samen. Het liefste begeef ik me elke dag in temperaturen boven de 20 graden met een lekker zonnetje. In Nederland wordt dat een beetje lastig en moet ik toch weer de winter zien te overbruggen. Iets waar ik al jarenlang tegenaan loop is dat ik geen geschikte winterjas kan vinden waar ik er niet meteen 10 kilo zwaarder in uit zie. Een kennis attendeerde mij toen op de jassen van Napapijri. Ik was er nog een beetje sceptisch over maar besloot de jas van Napapijri maar eens uit te proberen

Hoe is Napapijri ontstaan?

Misschien is het wel leuk om te vertellen hoe dit merk eigenlijk is ontstaan. Napapijri was ooit een reistassen merk die reistassen ontwerp voor lange tochten en beklimming van bijvoorbeeld de Mont Blanc. De fabrikant kreeg steeds meer vraag naar kleding omdat de bergbeklimmers eigenlijk alleen een goede tas hadden wat de uitrusting betreft. Hij besloot zich te verdiepen in kleding voor bergbeklimmers en door het gebruik van innovatieve materialen bracht bij een nieuwe succesvolle collectie naar de markt.

De jas van Napapijri

De jas van het Napapijri is dus een echte outdoorjas. De jas is 100 procent van polyester en gevuld met dons wat zorgt voor de warmte. Het merk beloofd dat deze jas je beschermd tegen alle barre weersomstandigheden waar je op een berg mee te maken krijgt. Kou, wind en regen, het is allemaal kinderspel voor deze jas. Naast de functionaliteit is de ontwerper ook druk bezig geweest met de uitstraling. Ze wilde namelijk een jas naar de markt brengen die voor iedereen interessant was en zich niet alleen maar richten op bergbeklimmers. Op de voorzijde is het logo van Napapijri afgebeeld waardoor je de jas eigenlijk meteen herkent. Daarnaast heeft de jas aan zowel de voorkant als zijkant een rits waardoor je de jas makkelijk kan aantrekken. Ook is dit item verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Maakt de Napapijri jas deze belofte ook waar?

Als echte koukleum besloot ik om mezelf te wagen aan de test en kocht ik afgelopen maand een Napapijri jas. De prijs vind ik gemiddeld voor een goede winterjas en wil ik er ook zeker voor betalen als hij me de hele winter lekker warm houdt. En tot nu toe dat doe Napapijri jas wat hij beloofd. Of het nu buiten sneeuwt, waait of regent, deze jas houdt mij tot nu toe lekker warm. Ik ben groot fan! Wat vind jij ervan?

Geef een reactie