Home Blog De beste voeding voor je huisdier!

De beste voeding voor je huisdier!

0
De beste voeding voor je huisdier!

Een tijdje geleden ben ik overgestapt van het ene merk hondenvoer naar het andere merk. Ik had al een tijdje het vermoeden dat mijn hond niet de juiste voedingsstoffen binnenkreeg omdat zijn vacht wat dof van kleur was. Ik ben op zoek gegaan naar een ander merk waar ik een beter gevoel bij had en dat was Royal Canin.

Royal Canin

Het verhaal er achter is er echt geweldig. Het begint bij een Franse dierenarts die regelmatig honden met huidproblemen door voedselallergie moest behandelen. Hij ging bij zichzelf ten rade en bedacht dat dit wel eens aan het voedsel zou kunnen liggen. Hij bedacht dat hij dit misschien zelf wel kon veranderen door het ontwikkelen van een ander type hondenvoer. Dit voer moest hypoallergeen worden. En zoals je vandaag de dag in de schappen kan zien, is dat goed gelukt.

Het mooie van dit verhaal vind ik de toewijding, het doorzettingsvermogen en de passie die uit het verhaal spreekt. Elke keer als ik mijn hond nu eten geef, moet ik er even kort aan denken en verschijnt er een glimlach op mijn gezicht.

Verschillende soorten

Bij Royal Canin kijken ze naar de grootte, leeftijd, levensstijl, levensfase en het ras van het dier. Die zijn namelijk allemaal van invloed op het type voer dat je moet kiezen. Dit staat altijd duidelijk aangegeven op de verpakking. Neem even de tijd deze te lezen.

Speciale voeding

Daarnaast hebben ze ook speciale voeding voor je huisdier. Dit heet Royal Canin Veterinary. Dit is voeding speciaal voor dieren die wat gevoeligheden hebben op het gebied van voeding. Mocht je overwegen dit te kopen, raadpleeg altijd eerst voor de zekerheid de dierenarts voor je het koopt. Het kan namelijk zijn dat er iets anders aan de hand is met je dier. En laten we eerlijk zijn, een extra check kan nooit kwaad.

Brokjes

Wat Royal Canin ook anders lijkt te doen dan andere merken is dat ze veel aandacht besteden aan de vorm van de brokjes. Het blijkt namelijk dat deze veel verschil kunnen maken voor je huisdier. Zo geeft Royal Canin zelf bijvoorbeeld aan dat het een aantal voordelen kan opleveren: een schoner gebit, minder kans op schrokken, eerder een verzadigd gevoel, de brokjes zijn gemakkelijker te pakken en er is een betere smaakbeleving.

Hoewel het veranderen van voeding een simpele oplossing lijkt te zijn, werkt het wel echt voor mijn hond. Zijn vacht is namelijk weer net zo aan het glanzen als vroeger.