Home Blog Werkschoenen zijn de beste optie voor je werknemers

Werkschoenen zijn de beste optie voor je werknemers

0
Werkschoenen zijn de beste optie voor je werknemers

Als werkgever is de veiligheid van je werknemers natuurlijk erg belangrijk, daarom zijn werkschoenen altijd een uitstekend idee. Soms kun je er als werkgever voor kiezen om werkschoenen verplicht te stellen. Dit kan dan puur uit zorg voor je personeel zijn, maar het kan ook wettelijk verplicht zijn. Gelukkig hoeven je werknemers zeker niet altijd op lompe, lelijke werkschoenen te lopen. In mijn blog op Retailone.nl vertel ik altijd alles over de retail, vandaag dus een blog over werkschoenen.

Welke werkschoenen zijn er?

In verschillende retail winkels zijn er werkschoenen te koop. Er is vaak genoeg keuze die perfect passen bij het werk dat je doet. Zo heeft niet iedereen dit paar met waterafstotende stof nodig. Er is genoeg keuze voor verschillende veiligheidsdoeleinden. Sommige beroepen vereisen schoenen die waterdicht zijn, omdat je voeten misschien vaak in aanraking komen met water. Andere beroepen focussen zich puur op die stalen neuzen. Dat is niet zo gek, want niemand wil denk ik zijn tenen breken op de werkvloer. Met name bij beroepen die een risico vormen voor de veiligheid worden dit soort materialen verplicht gesteld. In deze categorie vallen dan bijvoorbeeld ook veiligheidsbrillen of helmen.

Voor welk praktisch nut kan ik werkschoenen aan doen?

Er zijn verschillende beroepen die verschillende werkschoenen nodig hebben. Daarom moet je als werkgever of werknemer goed nadenken over het werk dat je uitvoert. Iemand die vaak zijn schoenen uit of aan moet doen heeft meer baat bij een stel instappers. Iemand die gevaarlijk werk doet, kan beter ook zijn enkels en achillespezen beschermen met hogere schoenen. Dan zijn er ook nog schoenen die waterafstotend of waterdicht zijn. Dit heeft natuurlijk ook niet iedereen nodig. Deze voorschriften zijn door de wet ingedeeld in 5 categorieën, welke je altijd kan terugvinden bij de aankoop van je schoenen. Let hier dus goed op.

Mijn ervaring

Ik ben zelf werkzaam in de bouw en ik heb een particuliere interesse in verschillende retail producten. Werkschoenen zijn voor mij interessant, omdat ik ze sowieso moet dragen. Ik wil er graag wat over vertellen, omdat het belangrijk is dat iedereen aan veiligheid denkt. Sommige bedrijven zijn hier erg naïef in. Daarom is het verstandig om altijd aan jezelf te denken. Als jij denkt dat je deze schoenen nodig hebt, twijfel dan ook zeker niet om ze te kopen.