Blog

Welke jas past het beste bij jouw kledingstijl?

Het klopt, de zomer is nog niet eens begonnen en je leest nu al een blog over jassen. Je kunt er maar beter vroeg genoeg op voorbereid zijn, toch? Soms kan het wat lastig zijn om een model of kleur te vinden dat perfect bij jou en jouw kledingstijl past. Ga je voor een klassieke maar toch altijd trendy trenchcoat, of doe je liever mee met de hype en ga je voor een enorm gewatteerde puffer coat? Wat jouw kledingstijl ook is, dit blog helpt jou een beetje op weg om een jas te vinden die bij jou past. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Stoere kledingstijl

Als je meer van de street wear bent, kan je het beste voor een stoer en vrij grof model gaan. Dit najaar staan hoekige vormen helemaal centraal. Kies dus voor een model met schoudervulling of een dikkere voering om jouw schouders mooi uit te laten komen.

Goede voorbeelden van stoere jassen zijn bijvoorbeeld een Superdry jas heren of een puffer jacket. Als je liever een model draagt wat niet al te gewatteerd is, kan je naar een blazer kijken. Deze zijn vaak wel een stukje frisser om te dragen in de winter, maar voor het najaar kan dit een goede oplossing zijn.

Klassieke of minimalistische kledingstijl

Niet helemaal fan van stoere kleding, maar ga je juist liever voor kleding die vrij klassiek is? Dan kan je waarschijnlijk goed overweg met een trenchcoat. Door de jaren heen zijn er verschillende varianten uitgebracht. Dit model vind je dan ook in vrijwel alle vormen, kleuren en materialen.

Hierboven werd al benoemd dat dit najaar de focus ligt op bredere vormen. dit is makkelijk te realiseren met trenchcoats. Het wordt over het algemeen afgeraden om deze soort jas in een oversized model te dragen, maar voor deze trend is dit misschien juist een ideale oplossing. Let op de materialen. Wol is namelijk dikker dan viscose of polyester en hiermee creëer je juist dat vollere schouder effect.

Zakelijke kledingstijl

Op de momenten dat jij zakelijk voor de dag moet komen kan je ervoor kiezen om een klassieke look aan te meten. Een goed alternatief hiervoor is de sportieve wind-stopper of een soft shell jas. Kijk eens naar een Stone Island jas heren voor een goed voorbeeld van zakelijke jassen.

Je kunt ook gaan voor een licht gewatteerd jack wanneer je liever wat zakelijke kleding draagt. Dit model is namelijk ontzettend goed te combineren met bijvoorbeeld een pantalon.

Geef een reactie