Home Blog van tuin naar oase, zo doe je dat!

van tuin naar oase, zo doe je dat!

0
van tuin naar oase, zo doe je dat!

Door de coronacrisis zijn we onze eigen huis en tuin weer extra gaan waarderen. We moeten er immers ook een hoop tijd spenderen, en dat doe je dan natuurlijk wel het liefst op een plek die helemaal naar jou wensen is ingericht. Daarom is juist nu het ideale moment om je huis en tuin een complete facelift te geven. Want als we reëel zijn, corona is voorlopig nog niet vertrokken, dus we gaan nog veel meer gebruik maken van eigen huis en tuin. Dus steek je handen uit je mouwen en ga aan de slag, en voor je het weet heb je een prachtige groene oase in je tuin!

Winterklaar maken

Tuinieren stopt natuurlijk niet in de winter, Hoewel je planten niet echt wat doen, hebben ze natuurlijk nog steeds zorg nodig. En dit verschilt per plant. Een handige tip is dan ook om zelf in een notitieboekje of schrift per plant op te schrijven wanneer je deze terug moet snoeien, hoeveel water hij nodig heeft en welke soort grond. Zo zorg je dat je het maximale uit je plantjes haalt. Let ook op welke planten bijvoorbeeld moeite hebben met vorst. Hoewel de Nederlandse winters de laatste tijd ontzettend mild zijn kan het toch wijs zijn om voor sommige planten de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Zorg in ieder geval dat je ergens in het najaar dode planten en plantresten uit je tuin verwijderd, zo beperk je de kans op rot.

Timmer er op los

Naast dat je natuurlijk de planten die je al hebt goed wil verzorgen, is nu ook juist het moment om je tuin eens een mooie make-over te geven. Denk bijvoorbeeld een leuk en knus tuinhuisje. Deze kan je kant en klaar kopen, maar je kan natuurlijk ook zelf eentje in elkaar timmeren. Ligt er natuurlijk aan hoe handig je bent. Maar ook een nieuwe schutting of een leuk nieuw perk zijn mooie projecten om uit te voeren. Wat je tuin ook zeker zal doen opfleuren is een plantenklimrek. Zo kan je gemakkelijk van bijvoorbeeld een saaie schutting of muur een prachtige begroeide wand maken. Deze rekken zijn kant en klaar te koop en ontzettend makkelijk te monteren. En je zal versteld staan van de impact die het zal hebben op je tuin. Steek deze winter dus je handen uit de mouwen en ga aan de slag. En voor je het weet Heb je een vorstelijke tuin.