Home Blog Tips voor een succesvolle verhuizing

Tips voor een succesvolle verhuizing

0
Tips voor een succesvolle verhuizing

Een verhuizing kan veel stress opleveren. Het nieuwe huis moet allereerst helemaal in orde gemaakt worden. Behang moet eraf gehaald worden, er moet een nieuwe laag verf op. Misschien moet de keuken wel vervangen worden of is de badkamer gedateerd. Daarnaast moet je ook je oude huis helemaal leegruimen. Daarbij kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat je toch meer spullen bezit dan je zou denken. Al die spullen moet ingepakt worden, en voorzichtig ook anders is je hele servies naar de knoppen voordat je in je nieuwe huis ingeburgerd bent. Ook snel kom je er achter dat alles veel meer tijd kost dan gepland en dat de stress je tot de oren zit. Dat is geen fijne ervaring. In deze blog geef ik een aantal tips om jouw verhuizing succesvol te laten verlopen.

Planning en budget

De twee factoren waar mensen bij een verhuizing de meeste stress over krijgen hebben te maken met geld en tijd. Er moeten altijd weer meer zaken geregeld en gerepareerd worden dan je verwacht en zodoende schiet het geld erdoorheen. Ook de ingeschatte tijd kan zowat keer 3 vermenigvuldigd worden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om allereerst een goede (realistische!) planning te maken. Verken eerst je nieuwe huis en maak daarvan een lijst van alle zaken die nog aangepast moeten worden. Informeer bij andere partijen hoeveel dit gaat kosten en probeer met een marge naar boven dit in het budget te verwerken. Wees ook niet te terughoudend met het vragen van vrienden en familie om te helpen bij de klusjes en het verplaatsen van de spullen.

Spullen inpakken

Het inpakken van de spullen zou ik je aanraden om wel zelf te doen. Er zijn een aantal redenen hiervoor namelijk. Allereerst zijn spullen voor jou heel persoonlijk en wil je niet met iemand in discussie komen of je dat item nog wilt houden. Jij weet het beste wat nog nuttig is om te houden en wat weggegooid kan worden. Daarnaast is het handiger om alles zelf in te pakken, want dan weet je in welke doos wat zit. Zodoende hoef je in het nieuwe huis niet in elke verhuisdoos te gaan graaien, maar weet je precies waar alles zit. Iets waar je waarschijnlijk ook een verkeerde inschatting van maakt is het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt. Je zal verbaasd zijn hoeveel spullen je hebt en zodoende ook hoeveel dozen je nodig hebt. Een flink aantal verzenddozen kopen is dus van belang.