Home Blog Koop hier je Duitse vlag

Koop hier je Duitse vlag

0
Koop hier je Duitse vlag

Waarom zou iemand een Duitse vlag kopen in Nederland? Er zijn genoeg redenen te verzinnen:

  • Jij of je partner zijn Duits
  • Je bent fan van het Duitse voetbalteam
  • Je spaart vlaggen
  • Of 1 van de andere vele redenen

Wat de reden ook is, je wil een Duitse vlag kopen. En waar doe je dat in hemelsnaam? Juist, Online! Lees snel verder hoe, waar en waarom.

Geschiedenis Duitse vlag

Schwarz-rot-gold. Dit zijn de kleuren van de Duitse landsvlag. Deze alom bekende horizontale driekleur werd in deze vorm aangenomen in 1919. Hij werd echter in 1933 afgeschaft en in 1949 weer aangenomen als de nationale vlag. Wat echter niet iedereen weet, is dat er verschillende versies zijn van deze vlag, maar allemaal komen ze neer op dezelfde basis. Er bestaan verschillende verklaringen voor de kleuren van de Duitse vlag. De meest logische is dat de kleuren kunnen worden teruggevonden op de middeleeuwse banier van de keizer van het Heilige Roomse Rijk van ongeveer 1402-1806.

Aangezien Duitsland ook lange tijd een keizer had, zou deze historische achtergrond de vlagkleuren kunnen verklaren. Een andere betekenis voor de kleuren zou zijn dat het zwart staat voor vastberadenheid, het rood voor taaiheid en het goud voor gulheid. Verder is de officiële lezing van de Duitse Bondsdag dat de kleuren van de Duitse vlag staan voor de collectieve en individuele vrijheid van het Duitse volk.

Voor je vaderland

Ben je Duitser, maar woon je in Nederland? Dan is het kopen van een Duitse vlag natuurlijk een ultieme daad uit liefde voor je vaderland. Misschien denk je dat de verhoudingen nog wat gevoelig liggen, maar wij kunnen van retailone kunnen je verzekeren dat dit reeds gepasseerd is. De relatie tussen Nederlanders en Duitsers is inmiddels zo goed dat je met een gerust hart een Duitse vlag kunt kopen. En waarom hang je hem niet tezamen met de Nederlandse vlag uit? Zo laat je je liefde blijken voor beide landen! Kijk alleen uit met eventuele Nederland- Duitsland voetbalwedstrijden. Dat ligt nog wel gevoelig.

Online kopen

De beste Duitse vlag koop je dus online bij vlaggenclub.nl. Zij hebben de grootste en beste verzameling vlaggen en ze gaan voor kwalitatief goede vlaggen. Je kunt hier grote of kleine vlaggen kopen. Er zijn verschillende soorten, dus voor ieder wat wils. Selecteer de Duitse vlag  van jouw keuze in de webshop, stop hem in je winkelmandje en reken hem af. Dan wordt hij binnen enkele dagen bij je huis bezorgd en kan jij ook de vlag uithangen!