Home Blog Kranen – zo kies je gemakkelijk de beste

Kranen – zo kies je gemakkelijk de beste

0
Kranen – zo kies je gemakkelijk de beste

Ben je de keuken aan het renoveren of is het gewoon hoogtijd voor vernieuwing? Dan moet je ook een keuze maken aan het grote aanbod kranen. Je staat er wellicht niet bij stil, maar kranen zijn een belangrijk onderdeel van de keuken. De stijl en functie van kranen kan namelijk bepalend zijn voor het algemene gevoel en design van de keuken. Stiekem is de keuze voor een kraan dus belangrijker dan je in eerste instantie had verwacht. Maar hoe kies je dan de beste uit het grote aanbod? Dat ontdek je hier!

Diverse type kranen

De eerste stap is om een type kraan te selecteren. Waar zal deze kraan geplaatst worden? Ben je op zoek naar een keukenkraan of wil je graag een mooie kraan voor in de badkamer? Er zijn namelijk verschillende soorten kranen. Zo is er bijvoorbeeld de badkraan, de douchekraan, de keukenkraan en de wastafelkraan. Hierom is het belangrijk dat je alleen naar kranen kijkt die passen in de ruimte waar je de kraan wilt plaatsen. Zo voorkom je dat je een ongeschikte kraan selecteert en verklein je het aantal kranen waar je uit moet kiezen.

Materiaal selecteren

De volgende stap is om het materiaal te selecteren. Net zoals er verschillende soorten kranen zijn, zijn er ook verschillende materialen die gebruikt worden. Zo kan je een keukenkraan uitzoeken van RVS of chroom. Het is verstandig om tijdens deze stap te beslissen of je duurzaam materiaal wilt of niet. Zo is RVS erg stijlvol en tevens een stuk duurzamer dan andere materialen. Ga je een kraan kopen voor een ruimte waar die intens gebruikt wordt? Dan is het zeker verstandig om duurzaam materiaal te overwegen.

Belangrijke details

De laatste stap heeft betrekking op details. Nadat je het aantal kranen hebt kunnen limiteren tot de geschikte soorten en type materialen, resteert je nog één ding. Wat voor stijl wil je? De uitstraling van de kraan kan erg belangrijk zijn voor de gehele ruimte. Kies daarom een kraan die goed aansluit bij de rest. Een stijlbreuk in de keuken of in de badkamer is uiteraard niet gewenst. Wees je daarom bewust van het design tijdens het uitzoeken van een geschikte kraan. Kranen komen in zoveel soorten, neem daarom de tijd om een keuze te maken.

De stijl van een kraan kan je op diverse details selecteren. Zo moet je beslissen hoe je de kraan wilt bedienen. Wat voor knop zou je graag willen en kies je ervoor om zelf temperaturen te mixen of niet? Dat zijn echter niet de enige details van kranen waar je aan moet denken. Zo is uiteraard de kleur van de kraan ook van belang in het maken van deze beslissing. In dit geval is het wederom verstandig om te kijken naar de gehele ruimte. Kortom, moet jij een keuze maken uit het grote aanbod kranen? Volg dan deze stappen en dan heb ook jij de beste kraan!