veiling
Blog

Veiling online: vind de mooiste spullen!

Het kan ontzettend leuk zijn om een keer een veiling bij te wonen. Vroeger ging dat allemaal nog erg officieel, maar tegenwoordig zijn er ook online veilingen waar je harstikke leuke dingen mee kan krijgen! Bij een online veiling wordt je bod altijd meegerekend en kun je zelf aftellen om te zien of je gewonnen hebt. Om wat voor spullen het ook gaat, bij een veiling kun je als je er op tijd bij bent en goed op blijft letten altijd wel wat pareltjes vinden!

Hoe werkt een online veiling?

Het is natuurlijk heel wat anders dan met je bordje klaar zitten in een zaal voor mensen, maar in principe doe je bij een online veiling precies hetzelfde als bij een reguliere veiling. Op de site zijn een aantal categorieën aangegeven; net als de kamers bij een gewone veiling waar je op het podium ziet om welke spullen het allemaal gaat. In plaats van wachten tot jouw product naar wens voorbij komt klik je deze simpelweg aan en typ je je bod in in plaats van je bordje omhoog te houden. Je ziet ernaast de eerdere boden staan, en je kunt het ook zien als iemand na jou nog biedt. Zo kun je het dus allemaal prima in de gaten houden, maar dan vanuit het comfort van je eigen bank of van achter je bureau.

Omdat het online toch wat minder ‘echt’ en professioneel overkomt, verwacht men vaak online geen al te grote aankopen te vinden. Maar niets is minder waar! Online veilingen zijn juist een ontzettend handige manier om mooie grotere dingen voor een kleiner prijsje te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een auto, elektronica  – zelfs boten, jachten, en machines. Maar ook voor consumentengoederen, kleding en meubels kun je bij een veiling goed terecht. Er zit dus altijd wel wat moois bij.

Zelf veiling opstarten?

Je kunt natuurlijk ook zelf dingen veilen als je veel spullen overhebt van jezelf of je bedrijf: meubels, gereedschappen, auto’s, machines, enzovoort. Je houdt overzicht op hoe de veiling verloopt en weet zeker dat je snel van je spullen af bent. Je dient dan alle kavels in te voeren en kunt vervolgens de spullen in brengen op een van de locaties op een tijd die voor jou uitkomt. Voor elk product moet er ook een beschrijving gemaakt worden en een categorie en subcategorie gekozen worden, zodat de koper wel weet waar hij op biedt. Hierbij moeten ook duidelijke foto’s gemaakt worden, dit kan dus wel wat tijd kosten. Maar daarna heb je een mooi overzicht en weet je dat je spullen goed terecht zullen komen!

Geef een reactie