Home Blog Letselschade opgelopen bij een auto ongeluk

Letselschade opgelopen bij een auto ongeluk

0
Letselschade opgelopen bij een auto ongeluk

Als je in het verkeer te maken krijgt met een auto-ongeluk, dan is dat in het begin vooral erg schrikken. Wanneer je van de schrik bekomen bent, dien je een aantal zaken te regelen. Zo zal iemand op moeten draaien voor de schade die is ontstaan. 

 

Wat van schade kun je hebben opgelopen?

Bij een auto-ongeluk valt de schade aan de auto het meeste op. Echter, in de meeste gevallen is dit niet de vervelendste schade die er kan ontstaan. Zo kan er naast schade aan de auto ook lichamelijke of psychische schade zijn ontstaan door het ongeluk. Om ervoor te zorgen dat je hierin gecompenseerd wordt, dien je een letselschade advocaat Ermelo in te schakelen. 

 

Wat van lichamelijke schade kun je oplopen bij een auto-ongeluk?

Bij een auto-ongeluk zijn er een aantal soorten lichamelijke schades die vaak voorkomen. Een lichamelijk letsel dat vaak wordt genoemd is een whiplash. Dit ontstaat wanneer je hoofd snel heen en weer beweegt bij een klap. Een whiplash kan voor veel lichamelijk ongemak zorgen. In sommige gevallen leidt het zelfs tot een volledige arbeidsongeschiktheid. Echter, een whiplash is erg lastig om te bewijzen. Mocht je hier last van denken te hebben, dan is het belangrijk dat je in zee gaat met de juiste advocaat. 

 

Hoe herken je een whiplash?

Als je te maken hebt met een whiplash dan kunnen er daardoor verschillende lichamelijke klachten ontstaan. De pijnklachten ontstaan niet alleen in de nek zelf. Er wordt namelijk ook vaak gesproken over een tinteling in de vingers. Daarnaast zorgt een whiplash ook voor concentratieproblemen vermoeidheid. Een whiplash heeft enorme gevolgen voor het dagelijkse leven. Het is daarom erg belangrijk dat de juiste schadeclaim tot stand komt. 

 

Wat van schadevergoeding kun je krijgen bij een whiplash

Bij een whiplash kun je te maken krijgen met verschillende schades. Hierbij kan je denken aan een verlies aan inkomen doordat je niet meer kunt werken. Daarnaast heb je bij een whiplash ook behandelingen nodig om het dragelijker te maken. De medische kosten dienen in dat geval ook vergoed te worden. Indien het gaat om een leerling die een whiplash oploopt, dan is er vaak ook sprake van een studievertraging. Ook dat brengt kosten met zich mee. Bovenop deze kosten wordt er vaak ook smartengeld betaald. Smartengeld gaat om schade die niet direct uit te drukken is in geld. Het gaat hierbij om schade die je loopt omdat je niet meer deel kunt nemen aan bepaalde activiteiten.