Home Blog De verschillende soorten fietsen

De verschillende soorten fietsen

0
De verschillende soorten fietsen

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten fietsen waaruit je kunt kiezen. Het is uiterst belangrijk dat je hier goed naar kijkt voordat je ergens een fiets koopt of bestelt. In dit artikel beschrijven we welke mogelijkheden er zijn en wat voor voordelen elk oplevert. 

 

Racefietsen 

Als jij een fiets wilt gebruiken voor sportieve handelingen, dan is een racefiets perfect gemaakt voor jou. Racefietsen zijn erg sterk gebouwd, dus ze kunnen goed tegen een stootje. Racefietsen worden voornamelijk gebruikt door wielrenners. Een racefiets heeft meestal veel versnellingen en heeft een licht gewicht. De gehele fiets is zo ontworpen dat er zo snel mogelijk mee gefietst kan worden.

 

Stadsfietsen 

De meest voorkomende fietsen zijn de stadsfietsen. Als je in Amsterdam door de stad loopt, zie je deze fietsen overal om je heen. Ook de stadsfietsen verschillen erg van elkaar. Je hebt bijvoorbeeld stadsfietsen met één versnelling, maar ook met geen of heel veel versnellingen. Een andere optie waarvoor je kunt kiezen is een transportfiets heren. Deze fietsen zijn bedoeld om rechtop te rijden en de comfortabiliteit is bij de meesten prima  in orde. In tegenstelling tot de racefietsen zijn de stadsfietsen niet bedoeld om te gebruiken voor erg lange afstanden. 

 

Vouwfietsen 

Vouwfietsen zijn fietsen die je kunt opvouwen. Je kan deze fietsen makkelijk meenemen in de trein, bus, auto of noem het maar op. Als jij veel op reis gaat en je fiets altijd nodig hebt, is dit een hele handige variant. Het meenemen van een normale fiets is namelijk erg onhandig en bij lange na niet altijd mogelijk.

 

Bakfietsen 

Een bakfiets is een fiets waarbij je een grote bak voorop hebt. Deze bak wordt vaak gebruikt door ouders met kinderen. Dit zodat de kinderen veilig vervoerd kunnen worden. Je kunt in een bakfiets meestal meerdere kinderen tegelijk vervoeren. Mocht je geen kinderen hebben, dan is een bakfiets alsnog erg handig. Zo kun je er boodschappen of andere producten mee vervoeren. De besturing lijkt heel lastig, maar dat is het niet. De constructie van de besturing is namelijk erg eenvoudig en je leert het zeer snel om er goed mee overweg te kunnen. 

 

Waar koop je een nieuwe fiets?

Als je een nieuwe fiets wilt kopen kun je op verschillende plekken terecht. Zo kun je langs een fietsenwinkel gaan, maar ook de fiets online bestellen. Het voordeel van online een fiets bestellen is dat je kosten bespaart en de deur er niet voor uit hoeft.