Blog

Meer klanten in je winkel

Als ondernemer met een eigen winkel is natuurlijk de makkelijkste en belangrijkste manier om meer omzet te draaien het krijgen van meer klanten in je winkel. Als er meer klanten zijn die uitgaven doen zal je omzet omhooggaan en als je de kosten gelijk houdt zul je meer winst overhouden. Maar meer klanten in je winkel krijgen is makkelijker gezegd dan gedaan. Desondanks zijn er wel degelijk vele manieren en tactieken om meer mensen de winkel in te krijgen. In dit artikel bespreken we een aantal tips om het aantal klanten dat je winkel inkomt te verhogen.

Promoten via het internet

Er zijn tegenwoordig heel veel winkels die volledig online zijn en geen echte locatie hebben. Sterker nog giganten zoals Bol.com en Amazon zijn lastige concurrenten die vele retail winkels in de problemen krijgen. Maar als retail winkel heb je natuurlijk altijd nog het voordeel van de persoonlijke aanpak en er zijn ook veel mensen die graag shoppen door dingen in het echt te bekijken. Maar het betekent niet dat je als retail winkel niet ook gebruik kunt maken van het internet om je winkel te promoten en meer klanten te krijgen.

Er zijn veel manieren om je winkel online te promoten. Zo kun je bijvoorbeeld je eerst bij Google registreren zodat je winkel op Google Maps verschijnt en je kunt ook klanten vragen reviews achter te laten. Zo ben je beter vindbaar op Google. Daarnaast is het hebben van een website ook belangrijk. Maar misschien wel de beste manier om je winkel te promoten is via sociale media. Je kunt op platforms zoals Facebook, Instagram en YouTube marketingmateriaal en content uitbrengen en een publiek opbouwen. Deze mensen zullen geïnteresseerd zijn in naar je winkel gaan. Als je een budget hebt kun je mogelijk ook wat geld uitgeven aan reclamecampagnes op deze platforms.

Een mooie voorkant van de winkel

Als je winkel op een drukbezochte plek ligt is het ook ontzettend belangrijk dat je de voorkant van de winkel uitnodigend maakt. Als mensen iets interessants zien en de winkel er gezellig uitziet zullen ze sneller naar binnen lopen. Zorg dat de voorkant schoon is door bijvoorbeeld naar een gevelreiniging te kopen en de ramen te lappen. Maak daarnaast ook gebruik van uithangborden en ander promotiemateriaal zoals bijvoorbeeld vlaggen. Een andere slimme truc is om de bestverkopende producten te presenteren voor het raam. Op deze manier zullen mensen ook sneller naar binnen lopen.

Geef een reactie